Om

Villa Grenaa

Villa Grenaa er et et-plans træhus, der er bygget i Grenaa. Det er udført i bæredygtige materialer i en bæredygtig proces. Villa Grenaa har som verdens første opnået en PEFC certificering, og som Danmarks første en DGNB certificering som Danmarks første villa.

 


 

 

Hvorfor gjorde vi det?

Hvad var grunden til at vi bestemte os til at bruge så meget tid (og penge) på at bygge et certificeret bæredygtigt hus?

Vi ønskede først og fremmest at bygge et nyt og lækkert hus til os selv.

Og det måtte også gerne have et godt indeklima uden for meget kemiafdampning.

Dernæst ville vi gerne bygge det bæredygtigt. Og ikke blot noget vi selv syntes var bæredygtigt. Vi ønskede fra starten at få en eller flere certificeringer, der kunne vise, at det faktisk er et bæredygtigt byggeri.

Hele den bagvedliggende tanke har også været at vise, at det ikke behøver at være dyrt at bygge bæredygtigt. At det ikke behøver at være besværligt at bygge bæredygtigt. Og at det ikke behøver at ligne et hippie-halmballehus (dem er der jo for øvrigt intet i vejen med – for dem der ønsker dette udseende).

Så vores håb er at kunne være inspiration til andre der ønsker at bygge et bæredygtigt hus. Vi vil gerne give gode råd til andre, og har derfor lagt alle materialer og samarbejdspartnere op på dette website, så den næste der skal bygge, ikke behøver at starte fra bunden – som vi blev nødt til.

 


 

Hvem er vi?

Hvem er den familie der har bygget Villa Grenaa, og nu bor her?

    • Louise Friis Thaagaard (42 år)
    • Benjamin Falk Friis Thaagaard (11 år)
    • Dennis Friis Thaagaard (51 år)
    • …og kattene Pjevs og Simba

 

Du kan kontakte os på 31 11 33 66 (Dennis) eller dennis@thaagaard.com.